logo van Alckmaer
Nieuws uit 2018

Feestelijke opening Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer

Op vrijdag 23 november was de feestelijke opening van de Plastic Recycle Werkplaats in de wijk Kooimeer. Wethouder duurzaamheid Christian Braak heeft samen met kinderen uit de buurt de openingshandeling verricht: het allereerste plastic flessendopje werd door een speciale shredder gemalen tot herbruikbare kunststof korreltjes.

De Plastic Recycle Werkplaats Kooimeer is een ontmoetingsplek voor jongeren en bewoners in de wijk waar nieuwe producten met zwerfafval worden gemaakt. Afval wordt gezien als grondstof om iets nieuws te creëren. Jongeren uit de wijk krijgen via een bijbaan een belangrijke functie in de werkplaats. Onder leiding van Stichting de Kaasfabriek/ Fablab leren zij met speciale machines zwerfafval om te toveren tot nieuwe producten, zoals potten, vazen en lampenkappen. De jongeren zetten zich op deze manier in voor een schone wijk.

Ondanks het koude winterweer werd het een feestelijke middag. De buurtbewoners toonden veel belangstelling en de jongeren konden demonstreren hoe zij het plasticafval gaan recyclen. Ouders van kinderen van de Kardinaal de Jong school hadden heerlijke  hapjes gemaakt voor deze speciale gelegenheid.

Woont u zelf in de wijk, en vindt u het leuk om mee te denken over activiteiten en workshops in de Plastic Recycle Werkplaats? Loopt u vooral langs om een kijkje te nemen. De werkplaats is op het schoolplein van de Kardinaal de Jong school, aan de Amalia van Solmsstraat 91 in Alkmaar. 

De werkplaats is open op:
dinsdag van 15:00 tot 18:00 uur
woensdag van 14:00 tot 17:00 uur
donderdag van 18:00 tot 21:00 uur
vrijdag van 14:30 tot 16:30 uur

Tijdens de openingstijden zijn bewoners welkom om langs te komen.

 

Verkoop en vrije huur

Adres
Keetgracht 1
1811 AM Alkmaar

Tel (072) 541 03 40
Email