![]() |
huur betalen |
In het huurcontract staat dat u de huur voor de eerste van de maand betaalt. U kunt dit op verschillende manieren doen. De gemakkelijkste manier voor u en voor ons is betalen via een automatische incasso. Klik hier om het SEPA-machtigingsformulier in te vullen.
Hieronder vindt u een overzicht van de betalingswijzen die mogelijk zijn.
U kunt uw huur betalen op de volgende manieren:
- Via automatische incasso. U kunt hier uw Betaalwijze aanpassen. [formulier automatische incasso]
- Via internetbankieren. Vermeld dan uw straatnaam en huisnummer.
- Via overschrijving bij uw bank. Vermeld dan uw straatnaam en huisnummer.
- Door te pinnen op ons kantoor. Pinnen kan in spoedgevallen of als overboeken echt niet lukt. Pinnen op kantoor kost € 2,50 extra voor administratiekosten.
U kunt de huur niet contant betalen.
Let op: stelt u zelf een maandelijkse overschrijving in bij uw bank? Pas dan het bedrag aan als uw huurprijs verandert. Bijvoorbeeld bij de jaarlijkse huurverhoging in juli.
Dit doet u door een wijziging door te geven. U kunt hier uw wijziging doorgeven.
Vraag aan uw bank waarom de automatische afschrijving niet goed ging. Er kunnen verschillende redenen zijn. Ook moet u de huur op een andere manier aan ons betalen:
- Maak zelf de huur over op ons bankrekeningnummer NL23INGB0004218427. Vermeld uw straatnaam en huisnummer
of - Pin het bedrag bij ons op kantoor.
Het komt voor dat de huurprijs van twee precies dezelfde woningen verschilt. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de huurprijs van een woning. Een huurder sluit met ons een huurcontract af onder voorwaarden die op dat moment gelden. Het is te vergelijken met als uw een woning koopt: een aantal weken eerder of later kunnen koopprijs en voorwaarden anders zijn. Hierdoor kunnen huurders voor precies dezelfde woning toch verschillende huurprijzen betalen.
De drie belangrijkste factoren die kunnen zorgen voor verschillende huurprijzen zijn:
1. Veranderende wet- en regelgeving
Regelgeving over huurprijzen en inkomensgrenzen veranderen in de loop van de tijd. Voor 2015 was de wetgeving zo dat huurders met recht op huurtoeslag er voor konden kiezen om een sociale huurwoning te huren met een relatief hoge huurprijs. Vanaf de invoering van de nieuwe Woningwet op 1 juli 2015 kan dit niet meer. Sindsdien zijn corporaties verplicht om woningen "passend toe te wijzen". Dit houdt in dat huurders met recht op huurtoeslag alleen op woningen kunnen reageren en toegwezen krijgen, met een huur onder de zogenaamde aftoppingsgrenzen. Hierdoor gaan we woningen bewust een lagere of hogere huurprijs geven, zodat deze woningen beschikbaar blijven voor huurders met recht op huurtoeslag.
2. Veranderend huurbeleid
Als de vraag van onze doelgroep verandert, passen we ons huurbeleid en dus ook onze huurprijzen hierop aan. In het huidige huurbeleid verschuiven we woningen naar een andere huurprijsklasse als dit nodig blijkt te zijn.
3. De kwaliteit van de woning op het moment dat het contract in gaat
In het algemeen hebben onze woningen met een hoge WOZ-waarde een hogere huurprijs. De kwaliteit van de woning wordt bepaald door het aantal punten dat een woning krijgt in de WWS (woningwaarderingsstelsel). Voor de WWS zijn vooral bepalend: de grootte (aantal vierkante meters), het energielabel (van A t/m G), de uitrusting (keuken, etc.) en de WOZ-waarde. Ook "onzichtbare" verschillen kunnen leiden tot een andere WWS. Denk hierbij aan wel/niet dubbel glas, inbraakbeveiliging of isolatie. Wijzigingen in de WWS-berekeningssystematiek door de jaren heen zorgt er ook voor dat de maximale huur van een woning verandert. De huurprijs die wij vragen voor een woning is hier soms aan gekoppeld en wijzigt mee.