logo van Alckmaer
Nieuws uit 2019

Samenzijn, net zo waardevol als de klus zelf

Onder begeleiding van Stichting Present, hebben Woonwaard en Van Alckmaer op woensdag 25 september 2019 een ‘Maatschappelijke dag’ georganiseerd. Een dag waarop we ons geheel belangeloos inzetten voor onze huurders. Ook onze samenwerkingspartners Stadswerk en Bouwbedrijf Jac Tromp hebben een bijdrage geleverd door materialen en een vakman te sponsoren! Het programma bestond uit maatschappelijke activiteiten en concrete klussen. Opnieuw bleek hoe waardevol deze themadag is, voor zowel bewoners als medewerkers.


Bezoek Stedelijk Museum
Met bewoners van De Oldenburgh uit Oudorp heeft een groep collega’s het Stedelijk Museum bezocht. Prachtig om te zien hoe het verhaal van één van de medewerkers over de 80-jarige oorlog voor een opleving bij de bewoners zorgde. Bij de tentoonstelling van de Bergense School zagen de bewoners hun directe omgeving terug in de werken.

Samen klussen
Voor de uitvoering van de praktische klussen hebben we alle krachten gebundeld. Zo hebben we met elkaar een complete tuin (voor, zij en achter) aangepast. We hebben de grond onkruidvrij gemaakt zodat de bewoonster haar tuin makkelijk kan onderhouden. Voor haar zoontje hebben we de tuin kindvriendelijk gemaakt. We hebben de tuin geëgaliseerd en graszoden gelegd. Dit graszoden zijn beschikbaar gesteld door Stadswerk. We hebben een zandbak getimmerd en ingegraven. De zandbak en een vakman zijn beschikbaar gesteld door Bouwbedrijf Jac Tromp. Van Alckmaer heeft ook een kleurrijke glijbaan geplaatst. Het werd een fantastische dag, waarbij de ontmoeting soms net zo belangrijk is als de klus zelf.

Kent u een huurder die al langere tijd de deur niet uit is geweest of die een helpende hand kan gebruiken bij een praktische klus? Dat horen we dan graag van u. Begin volgend jaar zullen we hiervoor een oproep doen in deze nieuwsbrief.

Adres
Keetgracht 1
1811 AM Alkmaar

Tel (072) 541 03 40
Email info@vanalckmaer.nl