logo van Alckmaer
Nieuws uit 2019

Tuin Ringershof bloeit dankzij de tuincommissie en Stadswerk


Op zondag 30 juni j.l. organiseerde Van Alckmaer, samen met bewoners, een feestelijke high tea in de tuin van het Ringershof. Dat de tuin, sinds de nieuwbouw in 2016 al zo mooi bloeit, is bijzonder te noemen. Zonder de inzet van de tuincommissie die bestaat uit actieve bewoners van het Ringershof en Stadswerk die de groenvoorziening regelt, was dit zeker niet zo snel al gelukt. De feestelijke high tea viel samen met het hofjesconcert van La Sfera Armoniosa. Een lekker hapje, prachtige muziek en mooi weer; het was een zeer succesvolle middag. Leden van de tuincommissie en Stadswerk, bedankt voor jullie inzet!

Praktische tips voor onze huurders

Tip 1: Houdt uw tuin onkruidvrij, zo voorkomt u woekerende planten
Huurt u een woning met een tuin? Dan is de kans groot dat u de afgelopen weken in de tuin heeft kunnen genieten van het heerlijke weer. Door de felle zon en de hoge temperaturen is het ook enorm groeizaam weer. Onkruid schiet uit de grond en ook andere planten en struiken gaan snel woekeren. Zo kan een tuin met wat onkruid al snel veranderen in een oerwoud. Van Alckmaer vraagt hiervoor uw aandacht en adviseert om onkruid en woekerende planten en struiken in een vroeg stadium aan te pakken. Zo voorkomt u erger en kunt u meer genieten van uw tuin.


Tip 2: Voorkom legionellabesmetting en spoel uw leidingen goed door

Gaat u dit jaar nog op vakantie? Spoel dan bij terugkomst uw waterleidingen goed door. Als water een lange tijd stilstaat, kan er legionella ontstaan in de waterleidingen. Een goede manier om dit aan te pakken is om bij terugkomst van uw vakantie alle kranen open te zetten. Laat ze vervolgens ongeveer 5 minuten doorlopen. Vergeet ook de (eventuele) buitenkraan niet!

Adres
Keetgracht 1
1811 AM Alkmaar

Tel (072) 541 03 40
Email info@vanalckmaer.nl